czwartek, 13 czerwca 2013

smoothie truskawkowo-arbuzowe

Dzisiejszy przepis to pyszne smoothie, idealne na upały! W końcu słońce zaczęło nas rozpieszczać;) Moje dzisiejsze smoothie, a właściwie wariacja na temat (coś jak połączenie smoothie i sorbetu) to po prostu zmiksowane truskawki i arbuz. Nie chciałam dodawać jogurtu, bo obciążył by owoce, a w tym momencie miałam ochotę raczej na coś bardzo owocowego i bardzo świeżego i lekkiego. Owoce dobrze jest też wcześniej zamrozić i miksować zmrożone (a raczej arbuza, truskawki ewentualne pół-zamrożone lub mocno schłodzone). Cóż więcej pisać, polecam na upały w formie wymiennej z lemoniadą i lodem!:)




Smoothie truskawkowo-arbuzowe:
1/8 arbuza (najlepiej zamrożonego)
250g truskawek
cukier do smaku
skórka cytrynowa/pomarańczowa według upodobania

Truskawki umyć, odszypułkować, dodać pokrojony miąższ arbuza i cukier i skórkę jeśli lubimy. Zblendować. Podawać natychmiast, póki zimne! Smacznego:)






miseczka: Flo, łyżeczka: vintage

1 komentarz: