środa, 3 lipca 2013

makaron z pieczonym pstrągiem i rukolą

Dzisiaj właściwie miał być post o cieście. Ale gdy E. dziś dorwała mój aparat i padło pytanie "a czemu tego jeszcze nie ma na blogu?" (wskazując na te właśnie zdjęcia) poczułam się niemal zobligowana zmienić moje plany:)
Przepis na pieczonego pstrąga był już niedawno, można go znaleźć tutaj 
Ale posmakował nam tak bardzo, że powstał z niego jeszcze jeden przepis, na taki oto prosty makaron:) 
A do takiego (i nie tylko) obiadu polecam bardzo bardzo dobry i bardzo bardzo prosty napój. Wystarczy zimna woda, lód i kawałki ulubionych owoców (u mnie grejpfrut) + mięta. Zapraszam!



Makaron z pieczonym pstrągiem i rukolą (2 porcje):
200g makaronu penne
1 filet upieczonego pstrąga
100ml śmietanki 30%
garść rukoli
sól, świeżo zmielony pieprz

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso pstrąga oddzielić od skóry, lekko rozdrobnić. Wymieszać ze śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Zagotować (ale nie gotować zbyt długo). Następnie wymieszać z ugotowanym makaronem, na wierzchu ułożyć garść rukoli. Smacznego:)





talerz: Ikea, widelec: vintage, kieliszek: Ikea

2 komentarze: