Makaron z porem w sosie gorgonzola (2 porcje):
200g makaronu penne
50g sera gorgonzola
100ml śmietanki kremówki
łyżka masła
1/3 pora
zielona cebulka
sól, świeżo zmielony pieprz
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. W małym garnuszku roztopić masło. Pora umyć, pokroić na półksiężyce lub ćwiartki. Podsmażyć lekko na maśle, nie rumienić.
W innym garnku roztopić na średnim ogniu ser gorgonzola, dodać do niego kremówkę, pora i połowę zielonej cebulki, doprawić. Pogotować chwilę, aż sos zgęstnieje. Polać makaron i posypać zieloną cebulką. Smacznego!
talerz: Ikea
dzisiejsza wizyta na kalwaryjskiej była pyszna <3
OdpowiedzUsuńprzepis na pewno wypróbuje :)
oo tak:)
Usuń25 years old Database Administrator II Nathanial Whitten, hailing from Levis enjoys watching movies like My Father the Hero and Fashion. Took a trip to Sacred City of Caral-Supe Inner City and Harbour and drives a C70. moja ocena znajduje sie tutaj
OdpowiedzUsuń28 years old Account Executive Jilly Nye, hailing from Sioux Lookout enjoys watching movies like Mysterious Island and Air sports. Took a trip to Yin Xu and drives a Safari. sprawdz moj blog
OdpowiedzUsuń