Przepis na pieczonego pstrąga był już niedawno, można go znaleźć tutaj
Ale posmakował nam tak bardzo, że powstał z niego jeszcze jeden przepis, na taki oto prosty makaron:)
A do takiego (i nie tylko) obiadu polecam bardzo bardzo dobry i bardzo bardzo prosty napój. Wystarczy zimna woda, lód i kawałki ulubionych owoców (u mnie grejpfrut) + mięta. Zapraszam!
Makaron z pieczonym pstrągiem i rukolą (2 porcje):
200g makaronu penne
1 filet upieczonego pstrąga
100ml śmietanki 30%
garść rukoli
sól, świeżo zmielony pieprz
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso pstrąga oddzielić od skóry, lekko rozdrobnić. Wymieszać ze śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Zagotować (ale nie gotować zbyt długo). Następnie wymieszać z ugotowanym makaronem, na wierzchu ułożyć garść rukoli. Smacznego:)
talerz: Ikea, widelec: vintage, kieliszek: Ikea
ooo wpis specjalnie dla mnie <3
OdpowiedzUsuńomnomnomn :D
nie inaczej:) teraz musisz zrobic:D
Usuń